Monday, March 15, 2010

selamat datang ke lipur kanching (15/03/10)

salam dari selayang.....

ALHAMDULILLAH....telah diberi peluang oleh ALLAH untuk menikmati keindahan ciptaanNYA....
cuba untuk mencari ketenangan jiwa yang sedang bercelaru ni dan idea untuk dimasukkan dalam blog....memang dah lama nak jejakkan kaki kesini tapi masih tak diberi kesempatan oleh ALLAH....
ALHAMDULILLAH,akhirnya.....
sebelum zohor telah berangkat ke lipur kanching...
tak rancang pun nak pergi....tiba2 pagi tadi tergerak hati nak datang sini...jadi kena la datang sorang2....
tapi memang lebih selesa jalan sorang2...cuma masalahnya tak ada la kawan yang boleh leh dijadikan jurukamera...hehe...

Dengan Nama ALLAH

(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): "Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka. (3:191)

selamat datang


suasana rimba


tengok air je,dah mula tak sabar nak mandi


naik atas dulu


cuba teka...laluan mana yang diikuti?kalau betul dapat hadiah..makan angin..haha


air terjun kecil...nak bergambar kat sini...tapi sebab datang sorang2,nak2 lak tak ada yang boleh mintak tolong...terpaksa la kupendamkan perasaan...huhu....tak pe..lain kali datang ramai2...insyALLAH....


tu dia....nak menapak...sampai kat atas...belum sempat nak cecah kaki kat air...satu badan dah mandi peluh...


SUBHANALLAH....INDAHNYA CIPTAAN ALLAH...



masa nak turun...sempat snap gambo menatang ni....tomelnya anak dia....


salah satu makhluk ALLAH yang melata kat hutan lipur kanching...semut sebesar jari kelingking..masa tangkap gambo ni risau gak kalau2 sekor hinggap kat kaki.digigitnya,mau 3-4 ari bengkak...hehe...


nampak tak benda pelik kat dalam gambo ni?


hujan rahmat....ALHAMDULILLAH


wahai makhluk ALLAH...bertuahnya kamu kerana tidak perlu bimbang akan dihisab dimahsyar kelak...sedangkan rahman bin wahab akan dipertanggungjawabkan atas segala perbuatannya didunia ini...ampunkanlah aku YA ALLAH...AMIN YA RABB....


memang pada permulaan tu dah berniat nak mandi sekali....tapi sebab ramai sangat orang (mungkin sebab cuti sekolah) maka terpaksa la dibatalkan niat tu...
akhirnya....cecahkan kaki ke air....ambil wudhu'....solat zohor dan asar.....balik...hehe....

idea nak dimasukkan dalam blog masih belum ketemu....tengah sedap mengelamum,lebih2 lagi masa tu tengah hujan....dapat satu sms dari 2pupu saya....

"sumtimes org m'pertikaikan budaya ngan agama...tapi bnda ni sume depends on situationkan?example=(nama duapupu saya yang kawin semalam) kan anak tunggal,xslh if nak meriahkan keadaan...yang penting niat...bukan niat kita nak ikut agama lain"

ni bab bersanding yang sebenarnya dah saya jelaskan pagi tadi...rupa-rupanya penjelasan saya masih tak jelas...sebab tu masih diulang lagi perkara yang sama...
ALLAH....lemahnya diri ni....banyak lagi yang perlu dipelajari....
jadi rasanya elok entri akan datang saya tulis bab bersanding...
insyALLAH....semoga diberikan kekuatan oleh ALLAH untuk menulis....AMIN....

4 comments:

adeq said...

beruk tu yg tgkap gmbaq.....

rahmanw said...

tu beruk ke monyet?haha...

rahmanw said...
This comment has been removed by the author.
Miss jane said...
This comment has been removed by a blog administrator.